Scoala Zero Waste 2013

Scoala Zero Waste – un concurs de colectare selectiva in scolile din Judetul Timis

In Romania sunt putine scoli care au programe extensive si permanente de colectare a materialelor reciclabile si programe de educatie ecologica. Motivarea si motivatia elevilor si a profesorilor de a participa si de a initia astfel de programe este foarte redusa.

Introducand competitia in procesul de educatie ecologica EcoStuff Romania incearca sa aduca motivatia participarii in special in randul celor care altfel nu raspund mesajelor de protectie a mediului.

scoala zero waste logo

Prin intermediul acestui concurs vom sustine si intari obiceiul colectarii selective incepand cu varsta la care copiii si tinerii isi formeaza valori si deprinderi pe care le vor avea tot restul vietii. Prin implicarea copiilor vom contribui indirect si la informarea si responsabilizarea membrilor familiilor acestor copii.

Participarea elevilor la Concursul de colectare selectiva le da posibilitatea sa contribuie la protejarea naturii si reducerea poluarii si in acelasi timp sa concureze pentru castigarea premiilor puse în concurs (in valoare de peste 22.000 lei).

Obiectivele principale urmarite ne noi sunt:
1. Implicarea a cel putin 25 de scoli si a cel putin 10.000 de elevi din Judetul Timis in aceasta competitie
2. Informarea si educarea elevilor cu privire la colectarea selectiva si reciclarea
3. Dezvoltarea spiritului competitional prin participarea efectiva la colectarea selectiva a materialelor reciclabile si prin posibilitatea castigarii unui premiu sau chiar al trofeului ”Scola Zero Waste 2013”.
4. Colectarea a cel putin 50 tone deseuri reciclabile

Citeste cu atentie Regulamentul Oficial al Concursului si completeaza Formularul de Inscriere.

By |2017-01-04T08:16:05+00:00March 14th, 2013|Scoala Zero Waste 2013|0 Comments

Leave A Comment