We Did It, Timis!

4428 de voluntari, 7353 saci de 120 litri la care se adauga si 823 metri cubi de alte deseuri, inclusiv din constructii, 46 de primarii implicate.

Va multumim si pe aceasta cale tuturor celor care la fel ca si noi ati inteles ca voluntariatul nu este o moda, ci o modalitate eficienta de a schimba lumea intr-una mai buna, mai curata.

Si da, Waste Free Wold is Coming! Soon, Very Soon! Let’s Do It!

Let's Do It, Romania! 2013 Judetul Timis

Campania Let’s Do It, Romania!, ajunsa la cea de-a patra editie nationala, a mobilizat in 28 Septembrie 4428 de voluntari din Judetul Timis. 46 de primarii (din totalul de 99) insumand 153 de localitati au fost implicate de aceasta data alaturi de voluntari in incercarea de a face din Timis un judet mai curat. Au fost adunati 7353 de saci cu gunoi (aproximativ 550 metri cubi). Acestora li se adauga peste 830 de metri cubi de deseuri din constructii ridicati cu ajutorul utilejelor de cateva dintre primariile implicate in actiune. Ca de obicei, peste 50% dintre participantii la Let’s Do It, Romania! au fost elevi – 2315.

La actiunea de la Padurea Verde au participat 210 elevi dintr-un total de 382 voluntari si au fost adunati 470 de saci cu gunoi. Cei mai multi dintre acesti saci au fost adunati in zona Aleea Padurea Verde, Camping, Manej, Calea Lugojului spre semnul cu “Drum Bun” la iesirea din Timisoara, in zona defrisata sub liniile de inalta tensiune.

Dintre cele 46 de primarii implicate in Let’s Do It, Romania! in aceasta toamna, s-au remarcat prin numarul mare de voluntari 9 primarii, cu peste 150 de voluntari (anul trecut au fost doar 5 primarii care au mobilizat peste 150 de voluntari): Timisoara, Lugoj, Ciacova, Dumbravita, Giroc, Liebling, Mosnita Noua, Peciu Nou si Varias. Cumulat acestea au implicat 2298 voluntari, adica peste jumatate din numarul total de voluntari.

Din punct de vedere al volumului de gunoi adunat, pe primele locuri se situeaza Mosnita Noua cu 712 metri cubi (aproximativ 9000 de saci) si Dumbravita cu 1730 saci.

Judetul Timis devine pe an ce trece tot mai curat, atat datorita cresterii gradului de informare si responsabilizare a populatiei, cat si datorita implicarii tot mai active din partea autoritatilor locale. Cu toate acestea mai sunt multe zone care fara o mobilizare importanta din partea autoritatilor locale si judetene si fara sprijinul voluntarilor nu vor putea fi ecologizate. Este vorba mai ales despre zonele in care se arunca deseuri din constructii precum si santurile ce insotesc soselele.

Let's Do It, Romania! 2013 Judetul Timis

Ca de fiecare data autoritatile judetene si locale au sprijinit organizarea Let’s Do It! Organizatorii isi indreapta multumirile catre Garda Nationala de Mediu Comisariatul Judetean Timis, ADID Timis (Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Deseuri Timis), Directia Silvica Timis, Inspectoratul Scolar Judetean Timis, Consiliul Judetean Timis, Administratia Bazinala de Apa Banat, Jandarmeria Timisoara, Penitenciarul Timisoara, Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Timisoara precum si celor 46 de primarii implicate in actiunea din 28 Septembrie.

EcoStuff Romania, organizatorul LDIR in Judetul Timis, felicita implicarea din acest an a HELLA Romania, partenerul judetean al campaniei din 28 septembrie.  Implicare demna de luat in considerare au avut inca din 2010 Frigoglass Romania, Florimpex, Continental si RETIM carora organizatorii le sunt recunoscatori. Multumiri sunt indreptate si catre MEWI care este la prima colaborare cu noi.

Un sprijin deosebit au acordat pe partea de sustinere media 24FUN, Radio Timisoara, Romania Pozitiva, Ora de Timis, ReDesteptarea, Ziarul Actualitatea. Acestora li se adauga multe alte publicatii care au scris despre eveniment si carora le sunt de asemenea adresate multumiri. – https://ecostuff.ro/sponsori-prieteni-sustinatori/

Dintre ONG-urile participante mentionam EcoStuff Romania (organizator), Noua Acropola, Alergotura, Eco Club, Cercetasii Romaniei, ResPublica, Aiesec, Via Rumania, Pieces of Heaven.

Printre companii care au participat cu echipe de voluntari se numara Hella, Bosch, Siemens, SSi, Continental, The Smart Cube, Deltatel, Timisoreana (cu cea mai mare echipa – 100 persoane), Billa.

Primariile care au participat in 28 Septembrie sunt urmatoarele: Balint, Barna, Bethausen, Biled, Buzias, Carpinis, Ciacova, Comlosu Mare, Darova, Denta, Deta, Dudestii Noi, Dudestii Vechi, Dumbrava, Dumbravita, Fardea, Fibis, Gavojdia, Ghilad, Ghiroda, Giarmata, Giroc, Liebling, Livezile, Lugoj, Manastiur, Masloc, Moravita, Mosnita Noua, Nadrag, Padureni, Peciu Nou, Pesac, Pietroasa, Recas, Sag, Sanmihaiu Roman, Sannicolau Mare, Saravale, Stiuca, Timisoara, Tomesti, Tormac, Uivar, Valcani, Varias

By |2017-01-04T08:16:01+00:00October 11th, 2013|Let's do it!|0 Comments

Leave A Comment