Let’s Do It! la a șasea ediție în Județul Timiș

Voluntarii Let’s Do It! se reunesc Sâmbătă 27 Septembrie pentru a curăța locurile cu probleme din județ.

Această ediție a campaniei Let’s Do It!, organizată în Județul Timiș sub umbrela World Cleanup 2014 are ca obiectiv curățarea malurilor și a luciului de apă acolo unde este posibil, pe râurile Bega și Timiș.

Acțiunea de sâmbătă constituie primul pas înspre cea mai mare campanie de până acum, ce va avea loc anul viitor în primăvară, când voluntarii EcoStuff își propun să atragă 5% din populația Județului Timiș la acțiunea de curățenie, o curățenie generală, cu scopul de a face din Timiș cel mai curat județ din România.

24 de primării au răspuns provocarii din această toamnă: Timișoara, Lugoj, Bethausen, Comloșu Mare, Darova, Denta, Deta, Dudeștii Noi, Dumbrăvița, Fibiș, Ghiroda, Liebling, Mănăștiur, Moravița, Peciu Nou, Periam, Pesac, Pietroasa, Racovița, Sânmihaiu Român, Sânnicolau Mare, Știuca, Uivar și Vălcani.

În Timișoara vor fi ecologizate malurile râului Bega începând cu Podul Dacilor (Piața Badea Cârțan) până la Podul Modoș, iar de acolo în jos pe Bega până înspre Ecluza de la Sânmihaiu Român.

Sunt implicați elevi și profesori, reprezentanți ai companiilor, voluntari din ong-uri și asociații, Apele Romane și voluntari Salvo.

Vegetația mare nu a permis o cartare amănunțită în această toamnă. Organizatorii invită pe această cale toate persoanele interesate să ajute la identificarea gropilor de gunoi ilegale și a zonelor cu deșeuri aruncate ilegal să-și descarce și să folosească aplicația gratuită pentru mobil, TrashOuthttp://www.trashout.me/.

Toate informațiile colectate cu ajutorul aplicației sunt făcute automat publice. Toți cei interesați pot primi notificări ori de câte ori o zona cu gunoi este semnalată. Informațiile vor ajunge și la autoritățile locale.

Ediția Let’s Do It! din 27 Septembrie este organizată cu sprijinul Administrația Bazinală de Apă Banat, ADID – Asociația de Dezvoltare Intracomunitară Deșeuri Timiș, Garda Națională de Mediu – Serviciul Comisariatul Județean Timiș, Flextronics, Continental, Florimpex Tim.

By |2014-09-26T15:06:44+00:00September 26th, 2014|Let's do it!|0 Comments

Leave A Comment