Intr-o societate in continua schimbare, evolutie, dominate de tehnica si aparatura, orice ocazie de imprietenire cu natura este de foarte bun augur. Mediul inconjurator este, poate, resursa cea mai importanta pentru noi toti, insa prea putin luata in seama. De aceea, orice actiune, campanie care are ca scop plantarea de copaci, colectarea selectiva a deseurilor, curatarea apelor, este o ocazie nemaipomenita de a oferi si noi ceva in schimbul beneficiilor pe care le primim zilnic de la natura.
Campania desfasurata de Let’s Do It Romania este extrem de valoroasa. In primul rand pentru efectele pozitive pe care le are asupra mediului, dar mai ales, faptul ca incearca sa responsabilizeze copiii, sa ii invete de mici sa aiba dragoste pentru natura. Colectarea selectiva a deseurilor reprezinta viitorul, se poate recupera foarte mult din ceea ce se arunca, iar prin reciclare si compostare se mai salveaza putin din resursele, si asa prea utilizate, ale mediului.
De-a lungul timpului, Fornetti Romania a sustinut cauze de acest gen. S-au facut actiuni de colectare a deseurilor, tot prin Let’s Do It Romania, in zona Dudesti-Satchinez. In cadrul companiei, colectarea selectiva a deseurilor este o sarcina si o responsabilitate permanenta si nu in ultimul rand o sursa de venit, prin valorificarea deseurilor feroase, hartie si carton sau mase plastice. Conducerea companiei a initiat actiuni de impadurire, in anul 2008 sau plantat 4 hectare de plop in imediata vecinatate a fabricii. Langa fabrica a fost data in folosinta si o statie de epurare a apei cu o capacitate ce ar putea deservi o localitate cu 10.000 de locuitori si cu un volum echivalent a doua bazine olimpice. Apa epurata este folosita la udarea plantatiei de plopi. Iazul colector a devenit el insusi un mic ecosistem pentru plante, vietati acvatice si pasari. Ingrijirea spatiului verde, a livezii cu aproape 400 de pomi, sunt preocupari cotidiene, insa cu semnificatii ce depasesc simplul fapt divers.
Vorbind de responsabilitate sociala sa nu uitam actiunile umanitare, caritabile, de sprijinire a celor aflati in dificultate. Din anul 2005 de cand am construit din temelii o casa distrusa de inundatii in localitatea Cruceni, jud. Timis, am initiat am sprijinit si am finalizat o serie de actiuni sociale, culturale, am dovedit ca implicarea in viata societatii este un semn de normalitate si totodata o aliniere la valori morale universal valabile.
Ne onoreaza parteneriatul cu EcoStuff Romania pentru proiectul “Scoala Zero Waste”. Apeciem eforturile care se fac pentru activitatile cu copii, ei reprezinta viitorul, ei vor fi modele de urmat pentru generatiile urmatoare. Rezultatele campaniei sunt fenomenale, a fost un numar impresionant de participanti si am fi incantati sa putem sprijini cat mai multe actiuni care au ca principal scop ocrotirea mediului inconjurator.
Leave A Comment