Concursul “Scoala Zero Waste” a trecut de jumatate

EcoStuff Romania a facut bilantul la jumatatea concursului Scoala Zero Waste, editia 2013. 25.7 tone de deseuri reciclabile au fost colectate in primele patru saptamani de concurs. Au mai ramas trei saptamani, ultima zi de concurs fiind 31 Mai.

Scoala Zero Waste la Mosnita Veche

 Aproape 3 tone din deseurile colectate sunt reprezentate de PET si plastic, 22 de tone sunt hartie si carton, iar peste jumatate de tona este aluminiu. Cantitatea medie de deseuri colectate de fiecare dintre cei 6300 de elevi implicati in competitie se ridica la putin peste 4 kilograme.

Scolile clasate pe primele locuri au inteles ca este foarte importanta implicarea parintilor, a vecinilor si a comunitatii locale in general. Este un proces de educatie ecologica pornit de la elevi inspre parinti. In loc sa arunce la gunoi aceste deseuri, foarte multi parinti si vecini au decis sa le colecteze selectiv si sa sprijine astfel elevii in competitia pentru premiile puse in joc.

Scoala Zero Waste la Giroc

Premiul cel mare este reprezentat de o tabla interactiva oferit de Continental – Continental Contitech, partener al proiectului. Acest premiu impreuna cu Trofeul “Scoala Zero Waste 2013” va fi decernat in 8 Iunie in cadrul unei Festivitati de premiere organizate la Iulius Mall.

Premiul al doilea pentru cea mai implicata scoala sau clasa va fi acordat de Flextronics si consta intr-un calculator performant si o imprimanta multifunctionala.

Cei mai silitori elevi vor putea castiga un laptop, o bicicleta, un aparat foto sau unul dintre cele 360 de alte mici premii si recompense.

Organizatorii isi doresc sa rasplateasca eforturile cat mai multor elevi implicati in acest concurs. Pe aceasta cale invita toate companiile care doresc sa se implice si sa acorde premii speciale, indiferent de valoarea acestora, sa ia legatura cu organizatorii la scoalazerowaste@ecostuff.ro.

By |2017-01-04T08:16:02+00:00May 17th, 2013|Scoala Zero Waste 2013|0 Comments

Leave A Comment