EcoStuff Romania demareaza campania “Padurea Mea”

Ideea a venit foarte simplu: as vrea sa am o padure, a Mea. Nu conteaza unde, dar sa fie Padurea Mea.

Padurea Mea - Campanie de impadurire si plantare de copaci in Judetul Timis

Intreband in dreapta si-n stanga am aflat ca suntem foarte multi cei care ne dorim o padure. Ne dorim sa stim ca noi am plantat fiecare copacel din ea, ca am udat-o, ca am avut grija sa creasca, iar peste cativa ani, fara sa ne dam seama, sa avem fiecare dintre noi o Padurea Mea. Si bineinteles sa fim mandri de ea!

Judetul Timis se afla in zona rosie a judetelor din punct de vedere a suprafetei acoperite cu paduri. Avem doar 11,7% din teren acoperit cu paduri sau perdele forestiere, iar acest lucru ne situeaza pe locul 30 in Romania. Daca media de impadurire in Europa este de 30%, iar Romania are doar 26% putem doar sa ne imaginam situatia in care se afla judetul nostru.

In urma discutiilor cu reprezentanti ai primariilor din judet am aflat ca exista mii de hectare de teren disponibil pentru a fi impadurit.

Ne dorim ca Padurea Mea sa devina cea mai mare campanie de impadurire si plantare de copaci in Judetul Timis.

Vom incepe in 2013 cu cateva zeci de hectare, pentru ca mai apoi sa ajungem sa plantam cel putin 1.000.000 de copaci anual, incepand cu 2014.

Vrei si tu sa ai o… hai, spune cu voce tare “Vreau si eu Padurea Mea!”… Spune, vrei? Daca raspunsul tau este “DA, Vreau si eu Padurea Mea!” citeste mai departe sa vezi cat poate fi de simplu.

By |2017-01-04T08:16:05+00:00March 13th, 2013|Padurea Mea|0 Comments

Leave A Comment