“Culori” la Street Delivery Timisoara

“Colorand griul”– la aceasta s-au gandit organizatorii (prietenii de la Carturesti) in momentul in care au ajuns la ideea din acest an a evenimentului urban de arhitectura si arte Street Delivery. Griul existentei de zi cu zi, griul orasului care striga dupa si mai multa veselie cromatica, griul initiativelor civice, toate acestea vor fi cuprinse in “CULORI” – tema editiei cu numarul sapte a Street Delivery Timisoara 2013, festival derulat in perioada 14-16 iunie 2013 pe strada Mercy si in Piata Unirii.

Street Delivery Timisoara

Au amestecat culorile, le-au luat una cate una, apoi le-au asociat cu diverse stari si genuri de intamplari artistice si s-au oprit la: portocaliu, verde si albastru. Portocaliu: entuziasm, caldura, energie, fericire, dorinta/Verde: viata, natura, vigoare, renastere, creativitate/Albastru: armonie, pace, calm, sinceritate, relaxare. Toate aceste semnificatii le vor pune in sectiunile care sunt parte din festival – arhitectura, peisagistica, ecologie, design urban, societate civila, muzica, film, activitati pentru copii, arte vizuale, teatru, dans, performance – din dorinta de a obtine un program pe sufletul iubitorilor de arta.

La categoria concerte, vom avea parte de trei stiluri de muzica – electro, alternative/indie, jazz si de doua trupe in premiera in Timisoara: YellLow si We Singing Colors. Pe scena vor mai fi Coma, cu un concert acustic, Aria Urbana, Jazzadezz si Luiza Zan & Jimmy Cserkesz, iar pe timp de zi, culoarea va fi data de DJ-i locali.

Orasul este un organism viu care, daca nu este ingrijit cum trebuie, se degradeaza, de aceea dorim sa activam, consultam si implicam comunitatea locala in diverse activitati ce tin de modelarea spatiului public. Trebuie sa invatam ca fiecare dintre noi, ca parte din comunitate, are dreptul si totodata obligatia sa se asigure ca bunurile publice se vor pastra si vor rezista vremii. Nu intamplatoare este, astfel, alegerea decorului din acest an, de pe strada Mercy, care va fi realizat in complicitate cu EcoStuff Romania – Oraganizator Let’s Do It Romania in judetul Timis– si Green Paradise.

Prin Street Delivery incercam sa oferim strazii o noua utilitate, o folosim ca o punte intre arhitectura, arta si comunitate, o transformam intr-un loc de comunicare, interactiune si cunoastere.

Sa revitalizam strada, sa revitalizam cultura, sa dam culoare Timisoarei in perioada 14-16 iunie 2013!

Street Delivery Timisoara este un eveniment finantat de Primaria Municipiului Timisoara – Consiliul Local Timisoara si Consiliul Judetean Timis.

By |2017-01-04T08:16:01+00:00June 12th, 2013|Let's do it!, Noutati|0 Comments

Leave A Comment