Woodrocks2020-07-20T18:11:10+00:00

Woodrocks

Loc de experimentare și construire, educație ecologică și sustenabilitate, zonă de training și tabără de vară pentru toții copiii și oamenii mari iubitori de natură.

Ce este Woodrocks?

Woodrocks se dorește a fi un exemplu de soluții eficiente pe care le putem integra în viața de zi cu zi, pentru a folosi inteligent resursele și pentru a recupera tot ce este posibil cu scopul de a avea o amprentă redusă de carbon, fie că vorbim de recuperarea apei pluviale și redistribuirea ei, de folosirea energiei solare, de transformarea deșeurilor în resurse sau de construcții eficiente energetic.

Urmărește-ne pe

Cum vom face asta?

Totul va fi construit de voluntari în cadrul mai multor ateliere în care învățăm metode tradiționale și cum să folosim materiale naturale, dar cu design și tehnologii moderne. Vom folosi pe cât se poate materiale recuperate (sau la a 2-a folosire) cărora le vom da o noua viață la Woodrocks. Noțiunea de ”upcycle” stă la baza Woodrocks 🙂


“Pitită pe o vale ce se varsă în râul Mureș, la poalele munților Zarand, se așterne comuna arădeană Petriș, cu cele șase sate ale ei: Ilteu, Seliște, Petriș, Corbești, Roșia Nouă și Obârșia. Greu de crezut că te-ai “rătăcit” vreodată prin aceste locuri. Și totuși, păcat că nu ai făcut-o…

Aici, la noi la țară, aerul este mai curat, apa mai limpede, pădurea mai deasă, iarba mai verde, laptele mai alb și mierea mai dulce.

Și pentru că nu vrem să fim singurii care se bucură de toate aceste binecuvântări, te invităm și pe tine să petreci un sfârșit de săptămână alături de noi.

Trăiește românește alături de gazdele noastre, descoperă gustul bunătăților de casă și experimentează traiul autentic de la țară!

Foaie verde de măcriș,
Haide, lume, la Petriș!”

Primăria Petriș

Foto: Antonio Gandore