Reciclează-ți Telefonul2018-11-01T15:09:53+00:00

Susține Educația Ecologică! Reciclează-ți Telefonul!

16 Februarie – 21 Mai 2016

Campanie de colectare a telefoanelor mobile vechi, degradate fizic și moral în vederea reciclării acestora. Pentru a încuraja colectarea, am introdus posibilitatea de a câștiga un smartphone prin intermediul unei tombole, iar cei puternici vor avea ocazia să câștige un smartphone nou la competiția sportivă neconvențională de aruncat cu telefonul mobil. Fondurile strânse vor fi folosite în campania “Ore de Educație Ecologică în școlile din Timișoara“, care va demara în Septembrie.

Partener

logo-fundatia-telekom

Știai că majoriatea românilor își schimbă telefonul mobil o dată la 11- 18 luni?

Dacă fiecare persoană care are telefon mobil l-ar recicla, am putea salva peste 240.000 de tone de materie primă

Ediția 2016

1200

Telefoane colectate

155

Participanți la concursul de aruncat cu telefonul mobil

4

Apariții TV în prime time și peste 60 de menționări în presa locală și națională

9

Acțiuni mari de colectare la multinaționalele din Timișoara

Câștigătorii primei ediții

Urmărește evoluția proiectului pe Facebook

> > >
Apariții media

Educația ecologică îi ajută pe cei mici să înțeleagă mediul înconjurător și să-și formeze deprinderi pentru a-l proteja, concentrându-se pe cinci direcții:

Normele Europene de Mediu preluate de legislatia nationala in domeniu cer sa fie atinsa norma de pana la 4 kg/DEEE/locuitor in anul 2016, iar maximul inregistrat de la demararea aplicarii legislatiei privind gestionarea DEEE in Romania este de 1 kg/locuitor

Prin aceasta campanie dorim sa incurajam colectarea si reciclarea telefoanelor mobile degradate fizic si moral, dar si a DEEE-urilor de mici dimensiuni – incarcatoare, tastaturi, mouse, telecomande, calculatoare de buzunar etc.

Deseurile electrice reprezinta 5% din totalul deseurilor unei comunitati. Ele trebuie colectate si reciclate corect din ratiuni ce tin de protectia mediului inconjurator, de riscul pe care-l reprezinta potentialul lor toxic, precum si de protejarea resurselor naturale ale pamantului.

Valoarea economica a telefoanelor mobile reciclate se imparte in 2 categorii:
– cele care se reconditioneaza si se vand din nou pe pietele sarace
– cele care se recicleaza pentru componente