TM10002017-01-04T08:15:56+00:00

[vc_row full_width=”1″ full_width_content=”1″ bg_color=”#3cb3af” bg_position=”tl” bg_repeat=”no-repeat” parallax_speed=”0.5″][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”4425″ img_link_target=”_self” align=”center” border_radius=”3″ img_size=”800×400″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”1″ bg_color=”#ffffff” bg_position=”tl” bg_repeat=”no-repeat” parallax_speed=”0.5″ padding=”50″][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Timis, cel mai curat judet din Romania. In 1.000 de zile!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”1″ full_width_content=”1″ bg_color=”#466675″ bg_position=”tl” bg_repeat=”no-repeat” parallax_speed=”0.5″ padding=”50″][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

 Vom transforma impreuna Judetul Timis intr-unul curat prin conceperea si implementarea de planuri de actiune locala, prin actiuni de constientizare si educatie ecologica, de colectare selectiva, de ecologizare, conferinte si stagii de pregatire in tara si strainatate, workshop-uri, proiecte upcycle. Pentru a reusi ce ne-am promis, trebuie sa lucram impreuna. Meritam sa traim intr-un mediu curat si abordarea unui mod de viata sustenabil este solutia cea mai potrivita pentru a ne atinge scopul.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”1″ full_width_content=”1″ bg_color=”#fac8bf” bg_position=”tl” bg_repeat=”no-repeat” parallax_speed=”0.5″ padding=”50″ css_animation=”bottom-to-top”][vc_column width=”1/3″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text][wc_countdown date=”September 23, 2017, 6:00:00 PM” format=”dHMs” message=”Mai avem doar” labels=”Years,Months,Weeks,Days,Hours,Minutes,Seconds” labels1=”Year,Month,Week,Day,Hour,Minute,Second”][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”1″ full_width_content=”1″ bg_color=”#ffffff” bg_position=”tc” bg_repeat=”no-repeat” parallax_speed=”0.2″ padding=”10″ css_animation=”appear” bg_cover=”1″][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

fii-sponsor-1

Scrie-ne pe office@ecostuff.ro

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”1″ full_width_content=”1″ bg_color=”#c8c8c8″ bg_position=”tc” bg_repeat=”no-repeat” parallax_speed=”0.2″ padding=”10″ css_animation=”appear” bg_cover=”1″][vc_column width=”1/1″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”1″ full_width_content=”1″ bg_color=”#ffffff” bg_position=”tc” bg_repeat=”no-repeat” parallax_speed=”0.2″ padding=”10″ css_animation=”appear” bg_cover=”1″][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Parteneri insitutionali

siglaprefecturasigla garda

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”1″ full_width_content=”1″ bg_color=”#c8c8c8″ bg_position=”tc” bg_repeat=”no-repeat” parallax_speed=”0.2″ padding=”100″ css_animation=”appear” bg_cover=”1″ parallax=”1″][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Mese rotunde cu autoritatile judetene, locale si de mediu

pentru a intelege mecanismul statului in ceea ce priveste sistemele de management al deseurilor si protectia mediului in Tudetul Timis – reguli/legislatie/responsabilitati/sanctiuni etc.

 Vor fi organizate vizite la operatorii de salubritate, centrele de colectare, statiile de sortare, firmele de reciclare etc.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”1″ full_width_content=”1″ bg_color=”#a23844″ bg_position=”tc” bg_repeat=”no-repeat” parallax_speed=”0.2″ padding=”100″ css_animation=”appear” bg_image=”4485″ bg_cover=”1″ parallax=”1″][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Let’s do it! Timis

25 Aprilie – Actiune de ecologizare in zonele cu cele mai mari probleme din Judetul Timis.

Este cea mai mare actiune de ecologizare organizata pana acum in Judetul Timis. Va reprezenta punctul zero, punctul din care vom pleca inspre atingerea obiectivului nostru de a transforma Judetul Timis in cel mai curat din Romania.

In Judetul Timis sunt 99 primarii insumand 325 de localitati. Urmarim implicarea a cel putin 50 de voluntari in fiecare localitate din Timis – peste 16.000 voluntari.

DETALII >>

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”1″ full_width_content=”1″ bg_color=”#d5dcd9″ bg_position=”tl” bg_repeat=”repeat” parallax_speed=”0.5″ padding=”100″ css_animation=”appear” bg_image=”1463″][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Timisul Recicleaza

Campanie de informare privind colectarea selectiva si reciclarea in judetul Timis.

Presupune realizarea unei pagini web si a unei pagini facebook care sa contina si sa promoveze toate detaliile si informatiile necesare pentru a stii cum si ce putem colecta selectiv si recicla in judetul Timis, cum se deruleaza procesul de colectare si de reciclare, care sunt operatorii de salubritate, colectorii si reciclatorii din judet.

Site-ul va contine si o pagina speciala: “Ce faci daca?” prin care ne propunem sa venim in ajutorul timisenilor si sa-l indrumam cum trebuie sa actioneze in anumite situatii si cui sa se adreseze pentru a rezolva anumite probleme legate de gestiunea deseurilor si protectia mediului.

Campania “Timisul Recicleaza” va cuprinde si o componenta de informare si constientizare prin afisaj stradal, panouri mari publicitare, statii si mijloace de transport in comun etc.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”1″ full_width_content=”1″ bg_color=”#342a2a” bg_position=”tl” bg_repeat=”no-repeat” parallax_speed=”0.5″ padding=”100″ css_animation=”appear”][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

[Nume Localitate] iti multumeste!

Campanie indoor/outdoor de informare si constientizare care corespunde nevoilor locale, prin care contribuim la educatia permanenta a locutorilor Judetului Timis, indiferent de varsta.

Presupune afisaj stadal de mici si mari dimensiuni la intrarile in judet si localitatile din Timis precum si in locurile special amenajate in localitati.

Este o campanie de intarire a atitudinilor si comportamentelor pozitive si constructive. Este cunoscut faptul ca prin genul acesta de campanii, o persoana poate procesa suficiente cunostinte (informatii, aptitudini, opinii) astfel incat sa le incorporeze in propriul sistem de referinta si sa le aplice zilnic sau ori de cate ori are nevoie.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”1″ full_width_content=”1″ bg_color=”#5b9664″ bg_position=”tc” bg_repeat=”no-repeat” parallax_speed=”0.2″ padding=”100″ css_animation=”appear” bg_cover=”1″ parallax=”1″][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Educatie ecologica in toate scolile din Judetul Timis

Campania va cuprinde cel putin o ora de educatie ecologica in fiecare dintre scolile din judet, precum si organizarea la nivel de scoli a diverse activitati si proiecte care sa-i familiarizeze pe elevi cu notiunile de baza privind protectia mediului, poluarea cauzata de gunoiul aruncat ilegal, colectarea selectiva si conceptul Zero Waste – Zero Deseuri.

Vor fi realizate materiale informative (pliante, afise, mini-documentare etc.) privind deseurile reciclabile, procesul de colectare si de reciclare, operatorii de salubritate, colectorii si reciclatorii din judet, tutoriale pentru reciclare creativa, instrumente si documente utile privind organizarea de mini-proiecte locale etc.

Un lucru important pe care il urmarim pana la finalul campaniei TM1000 este introducerea in programa scolara la cursuri optionale a orei de educatie ecologica.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”1″ full_width_content=”1″ bg_color=”#a1aaba” bg_position=”tl” bg_repeat=”repeat” parallax_speed=”0.5″ padding=”100″ css_animation=”appear” bg_image=”1480″][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Serie de miniconferinte

Se desfasoara pe durata unei zile si sunt destinate elevilor din clasele V-VIII si IX-XII. Elevii vor fi selectati in urma unor concursuri pe teme ecologice. La fiecare mini-conferinta vor participa intre 75 – 100 elevi.

Vor fi organizare in fiecare an 4 astfel de miniconferinte, o data la fiecare doua luni pe parcursul anului scolar – oct. dec. feb. apr.

Unul dintre obiectivele mini-conferintelor este realizarea si implementarea impreuna cu elevii participanti a unor planuri locale de gestiune a deseurilor si protectie a mediului la nivel local.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”1″ full_width_content=”1″ bg_color=”#b24e33″ bg_position=”tl” bg_repeat=”no-repeat” parallax_speed=”0.5″ padding=”100″ css_animation=”appear”][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Luna reciclarii si colectarii selective

Este o actiune destinata in principal elevilor si tinerilor. Presupune actiuni de colectare selectiva a deseurilor, organizarea de workshop-uri, vizionari documentare, concursuri, vizite etc.

Fiecare weekend are alocat un alt tip de deseuri. Participantii sunt incurajati sa organizeze jocuri si sa realizeze instalatii folosind diferitele deseuri, hartie, plastic, aluminiu, dee-uri.

Urmari si colaborarea cu alte ong-uri si asociatii sau persoane care se ocupa cu realizarea de produse hand-made si reciclare creativa.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”1″ full_width_content=”1″ bg_color=”#e8e9e0″ bg_position=”cc” bg_repeat=”no-repeat” parallax_speed=”0.5″ padding=”200″ css_animation=”appear” bg_image=”4518″ bg_cover=”1″][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Colectare selectiva ACASA

Program-pilot pentru colectarea separata a deseurilor reciclabile acasa.

Participantii vor primi o cutie in care trebuie sa sorteze deseurile reciclabile timp de o luna. Primesc de asemenea si instructiuni de folosire, ce se recicleaza, de ce, unde ajung deseurile colectate selectiv etc.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”1″ full_width_content=”1″ bg_color=”#66333f” bg_position=”tl” bg_repeat=”no-repeat” parallax_speed=”0.5″ padding=”100″ css_animation=”appear”][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Instalatii upcycle

Ocazionate de participarea Ecostuff Romania la evenimente si festivaluri cum sunt Plai, Street Delivery etc. Toate lucrarile promoveaza reciclarea, stimuleaza creativitatea si militeaza pentru protectia mediului.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”1″ full_width_content=”1″ bg_color=”#34353f” bg_position=”tl” bg_repeat=”no-repeat” parallax_speed=”0.5″ padding=”100″ css_animation=”appear”][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Arunca-ti telefonul!

Este o competitie sportiva neconventionala, care se va desfasura in aer liber, in Timisoara si se adreseaza tuturor categoriilor de varsta.

Urmarim colectarea a cel putin 1000 de telefoane mobile vechi sau stricate si participarea directa in concursul de aruncat cu telefonul mobil a cel putin 200 de persoane. Numarul spectatorilor va depasi cu usurinta cifra de 2000.

Prin aceasta competitie sportiva neconventionala incurajam colectarea si reciclarea telefoanelor mobile degradate fizic si moral si sa aratam ca aruncarea telefonului vechi se poate transforma dintr-o despartire dureroasa intr-o activitate interesanta care poate duce la castigarea unuia nou.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”1″ full_width_content=”1″ bg_color=”#cdba93″ bg_position=”cc” bg_repeat=”no-repeat” parallax_speed=”0.5″ padding=”100″ css_animation=”appear” bg_image=”4524″ bg_cover=”1″][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Schimbam pietonala

Instalatie urbana de arta neconventionala cu mesaj educativ prin care incurajam reciclarea creativa. Se desfasoara in perioada 9 – 24 Mai 2015 pe Strada Marasesti (Pietonala) din Timisoara.

Lucrarile realizate si expuse vor fi selectate in urma unui concurs cu tema “Timisoara.Mediu.Arta.Participare”.

Locul gunoaielor nu este in strada. Poate doar ca forma de arta 🙂

DETALII >>

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”1″ full_width_content=”1″ bg_color=”#9f5349″ bg_position=”tl” bg_repeat=”no-repeat” parallax_speed=”0.5″ padding=”100″ css_animation=”appear”][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

75cans

Concurs cu premii in cadrul unei campanii de promovare a colectarii selective intr-un mod placut si interactiv, concurs desfasurat online pe parcursul a 75 de zile.

Participantii trebuie sa adune minim 75 de doze intregi, neturtite, sa construiasca ceva din ele sau sa le aseze intr-un mod creativ, sa se fotografieze cu ele si sa le adauge in pagina concursului pe facebook. Castiga fotografiile cu cele mai multe like-uri si cele alese de organizatori si parteneri.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”1″ full_width_content=”1″ bg_color=”#eae8e3″ bg_position=”tl” bg_repeat=”no-repeat” parallax_speed=”0.5″ padding=”100″ css_animation=”appear”][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Plastic Free World Race

Concurs cu ambarcatiuni realizate din pet-uri si propulsate prin forta fizica sau folosirea de energie alternativa verde.

Promoveaza reciclarea creativa, atrage atentia asupra cantitatilor mari de plastic ce polueaza apele din intreaga lume.

Se desfasoara pe Bega si este destinat companiilor, ong-urilor, elevilor sau echipelor formate din prieteni. Premii, concert, proiectii, materiale informative, instalatii, mini-targ cu produse realizate din reciclabile.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”1″ full_width_content=”1″ bg_color=”#d0ba2d” bg_position=”tl” bg_repeat=”no-repeat” parallax_speed=”0.5″ padding=”100″ css_animation=”appear”][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

ECOGYM

Este vorba despre o constructie destinata practicarii sportului in parcuri (intr-unul dintre parcurile Timisoarei sau intr-o zona/teren aflat in paragina, nefolosit).

Este o constructie masiva, de aproximativ 5-6 metri inaltime, desfasurata pe o suprafata de cel putin 7-800 metri patrati si realizata din lemn si materiale reciclate – cauciuc, metal, plastic.

Va cuprinde scari si pante, va putea fi folosita atat de cei care alearga, se plimba cu bicicleta, se dau cu rolele, skateboard sau sunt in scaun cu rotile.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”1″ full_width_content=”1″ bg_color=”#3ea2a6″ bg_position=”tl” bg_repeat=”no-repeat” parallax_speed=”0.5″ padding=”100″ css_animation=”appear” bg_image=”4507″ bg_cover=”1″][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Urban Intervention TM

Proiect care presupune redarea catre comunitate a unor spatii degradate sau “gri” din Timisoara sub forma de arta/manifest.

Timisoara are nevoie de mai multe zone de arta urbana, ca sa intareasca renumele de oras cosmopolit, deschis la nou, oras european. Ne dorim ca cream cat mai multe astfel de instalatii urbane folosind in special materiale reciclate, instalatii prin care sa atragem atentia asupra importantei protectiei mediului.

DETALII >>

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”1″ full_width_content=”1″ bg_color=”#c06452″ bg_position=”tc” bg_repeat=”no-repeat” parallax_speed=”0.2″ padding=”100″ css_animation=”appear” bg_cover=”1″ parallax=”1″][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Litter Letter Romania

Este un sistem 3D de transmitere a unor mesaje vizuale de mari dimensiuni in locuri publice, mesaje prin care vom atrage atentia, vor provoca reactii si vor indemna la actiune.

Literele sunt construite din fier beton si plasa si sunt umplute cu deseurile reciclabile colectate de pe soselele, cursurile de apa sau padurile din zonele in care aceste mesaje vor fi instalate.

Ne dorim instalarea a cel putin 7 astfel de mesaje in Timisoara, in judet, dar si in tara.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”1″ full_width_content=”1″ bg_color=”#e6e3d1″ bg_position=”tl” bg_repeat=”no-repeat” parallax_speed=”0.5″ padding=”100″ css_animation=”appear”][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Primul perete verde din Timisoara

Proiect prin care dorim sa infrumusetam o cladire sau o zona gri din Timisoara si sa incurajam folosirea de solutii alternative pentru cresterea suprafetei ocupate de spatii verzi din oras.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”1″ full_width_content=”1″ bg_color=”#ccedf2″ bg_position=”tc” bg_repeat=”no-repeat” parallax_speed=”0.2″ padding=”100″ css_animation=”appear” bg_cover=”1″][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Vizionari filme si documentare

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”1″ full_width_content=”1″ bg_color=”#df6981″ bg_position=”tc” bg_repeat=”no-repeat” parallax_speed=”0.2″ padding=”350″ css_animation=”appear” bg_cover=”1″ bg_image=”4503″][vc_column width=”1/1″][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”1″ full_width_content=”1″ bg_color=”#3e6169″ bg_position=”tl” bg_repeat=”no-repeat” parallax_speed=”0.5″ padding=”100″ css_animation=”appear”][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

1 Minute challenge – Clean World in just one minute

Daca toti cei 7 miliarde oameni ar aduna timp de 1 minut gunoiul ajuns dintr-un motiv sau altul in natura, in rauri, lacuri, oceane, pe camp sau in paduri s-ar aduna cel putin 7 de milioane de tone de astfel de deseuri. In doar un minut.

Cantitatea estimata de deseuri care ajunge in natura in intreaga lume este de aproximativ 500 de milioane de tone anual.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row]

 

Invalid Displayed Gallery